Info

Endocrinologia este o ramură a biologiei și medicinei care se ocupă de sistemul endocrin, bolile sale și secrețiile sale specifice cunoscute sub numele de hormoni. De asemenea, se preocupă de integrarea evenimentelor de dezvoltare, proliferare, creștere și diferențiere, precum și de activitățile psihologice sau comportamentale de metabolism, creștere și dezvoltare, funcția țesuturilor, somn, digestie, respirație, excreție, dispoziție, stres, lactație, mișcare, reproducere și percepția senzorială determinată de hormoni.

Hormonii sunt eliberați într-o parte a corpului, se deplasează în fluxul sanguin și au un efect asupra altei părți a corpului. Acest lucru ajută diferite părți ale corpului uman să comunice între ele. Hormonii sunt secretati de glandele endocrine, cum ar fi glandele pituitare, tiroide sau suprarenale.

Endocrinologii sunt medici specializați în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor de sănătate legate de probleme cu hormonii din organism, glandele hormonale și țesuturile aferente.