La Akeso Clinic puteți beneficia de următoarele tipuri de ecografii:

ecografie

  • Ecografie Doppler artere carotide
  • Ecografie abdomen superior
  • Ecografie abdomen inferior
  • Ecografie Doppler artere membre inferioare/superioare bilateral
  • Ecografie Doppler vene membre inferioare/superioare bilateral
  • Ecografie tiroidă
  • Ecografie artere renale
  • Ecografie transvaginală
  • Ecografie obstetricală/biometrie (trimestru 2/3)
  • Ecografie sarcină trimestru 1

Telefon:

+4(0) 784 643 972
+4(0) 746 242 707

E-mail:

office@akeso-clinic.ro

Prețuri ecografii

Tip serviciu

Preț

Ecografie Doppler artere carotide

300 lei

Ecografie abdomen superior

250 lei

Ecografie abdomen inferior

200 lei

Ecografie abdomen superior+ inferior

350 lei

Ecografie Doppler artere membre inferioare/superioare bilateral

300 lei

Ecografie Doppler vene membre inferioare/superioare bilateral

300 lei

Ecografie Doppler membru inferior/superior
(artere si vene)

550 lei

Ecografie tiroidă

200 lei

Ecografie artere renale

300 lei

Ecografie transvaginală

300 lei

Ecografie obstetricală/biometrie
(trimestru 2/3)

300 lei

Ecografie sarcină trimestru 1

300 lei

Dar să aflăm mai întâi ce este ecografia!

Ecografia medicală se încadrează în două categorii distincte: de diagnostic și terapeutică.

Ecografia de diagnostic este o tehnică neinvazivă de diagnostic, care se utilizează pentru surprinderea de imagini din interiorul corpului.

La rândul ei, ecografia de diagnostic poate fi subdivizată în ecografie anatomică și ecografie funcțională.

Ecografia anatomică oferă imagini ale organelor interne sau altor structuri.

Ecografia funcțională creează „hărți de date” prin combinarea imaginilor anatomice cu informații precum dinamica țesuturilor sau a sângelui și viteza proceselor specifice, flexibilitatea sau rigiditatea țesutului și alte caracteristici fizice. Astfel de hărți sunt utile medicului pentru vizualizarea modificărilor/diferențelor funcționale în cadrul unei structuri sau organ.

În ciuda capacității sale de a capta în mod neinvaziv imagini ale organelor interne, ecografia de diagnostic nu poate fi folosită în scop imagistic pentru oase sau țesuturi care conțin aer, precum plămânii. Există însă și situații în care ecografia poate reda și imagini ale oaselor (ca în cazul fătului sau nou-născutului) sau plămânilor și mucoasei acestora, când conțin lichid.

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale ecografiei este cea pentru monitorizarea creșterii și dezvoltării fătului în timpul sarcinii.

Totodată, aceasta este o modalitate foarte importantă de investigație și diagnostic pentru bolile cardiace, vasculare, oculare, tiroidiene, cerebrale, mamare, ale organelor abdominale, pielii, si muschilor.

Printre aplicațiile ecografiei funcționale se pot enumera ecografia Doppler și Doppler color, prin care se pot vizualiza și măsura viteza și direcția de mișcare a fluxului sanguin în vasele corpului sau inimii.

Imaginile se obțin cu ajutorul unor hărți cu coduri de culori denumite imagistică Doppler color.

Cel mai frecvent, ecografia Doppler permite stabilirea prezenței de acumulări de plăci în interiorul arterelor carotide, care blochează fluxul de sânge către creier.

Ecografia terapeutică se bazează și aceasta pe utilizarea de unde sonore insesizabile pentru auzul uman, dar nu produce imagini. Scopul său terapeutic se realizează prin este interacțiunea cu țesuturile organismului, pentru modificarea sau distrugerea acestora. Printre astfel de modificări se pot enumera: deplasarea țesutului, încălzirea acestuia, dizolvarea cheagurilor de sânge sau administrarea de medicamente în anumite locuri din organism.

Aplicațiile distructive (ablative) utilizează fascicule de foarte mare intensitate care pot distruge țesuturi bolnave sau anormale precum tumorile. Avantajul utilizării ecografiei terapeutice (a terapiei cu ultrasunete) constă în caracterul neinvaziv al acesteia, care permite evitarea inciziilor și formarea de leziuni sau cicatrici.

În ce situații este necesară ecografia?

Ecografia poate fi necesară în timpul sarcinii, datorită absenței radiațiilor aceasta fiind o modalitate de verificare în condiții de siguranță a stării de sănătate a fătului.

Ecografia de diagnostic este utilă și în caz de simptome la nivelul anumitor țesuturi sau organe, ca de exemplu inima, rinichii, tiroida, vezica biliară și sistemul reproducător feminin.

Ecografia se utilizează și pentru realizarea unei biopsii, oferind medicului o imagine clară a zonei supuse analizei.

Realizarea unei ecografii necesită pregătire?

Pregătirea în vederea ecografiei depinde de tipul acesteia.

Pentru ecografia zonei abdominale, inclusiv pentru sarcină și imagistică a sistemului reproducător feminin, poate fi necesară umplerea în prealabil a vezicii urinare. În acest scop, se beau 2 – 3 pahare cu apă cu aproximativ o oră înainte de test și nu se folosește toaleta.

Pentru alte tipuri de ecografie poate fi necesară modificarea regimului alimentar sau lipsa oricărui consum de alimente sau lichide timp de câteva ore înainte.

În același timp, există și tipuri de ecografie care nu necesită pregătire.

În funcție de tipul de ecografie stabilit, medicul oferă pacientului toate informațiile referitoare la pregătirile necesare.

Ecografia presupune și riscuri?

Efectuarea unei ecografii nu ridică riscuri cunoscute, aceasta fiind considerată sigură în caz de sarcină.

ro_RORomanian