Omenirea a beneficiat de-a lungul secolelor de produse apicole pentru tratarea și prevenirea diferitelor boli, iar apiterapia a fost folosită în mai multe țări ca terapie alternativă.

Apiterapia este o ramură a medicinei alternative care utilizează produse apicole precum mierea, polenul, propolisul, lăptișorul de matcă și veninul de albine pentru prevenirea bolilor sau ca terapie asociată tratamentului alopat. Poate fi, de asemenea, descrisă ca „știința (și arta) utilizării produselor apicole, pentru a menține sănătatea și pentru a ajuta individul să-și recapete sănătatea atunci când interferă”

Produsele apicole au fost încorporate în practica medicală modernă, unde în centrul atenției se află în principal boala și prevenirea acesteia.

Mierea are utilizări medicicale, cum ar fi antiseptice și proprietăți de vindecare a rănilor, în timp ce propolisul este folosit pentru a trata pacienții cu diabet. În plus, polenul are proprietăți antioxidante, iar proprietățile anticoagulante și antiinflamatorii ale veninului de albine servesc la tratarea artrozei și a altor afecțiuni inflamatorii. În întreaga lume, cele mai utilizate produse ale stupului sunt mierea și ceara de albine.

O sedinţă implică:

  • Consult medical detaliat

  • Diagnostic integrativ

  • Management terapeutic

  • Monitorizare clinică

Pentru detalii şi tarife vă rugăm să ne contactaţi la telefon: 07846439720746242707 sau pe email: programari@akeso-clinic.ro

Ing. Chimist Sorin Stoia