Afecțiunile cronice sunt cea mai scumpă și răspândită problemă de sănătate în prezent, cu consecințe și costuri datorate cheltuielilor medicale și pierderii productivității.

Se știe că modificările stilului de viață scad riscul și ajută la controlul multor afecțiuni cronice, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă, depresie, anumite tipuri de cancer şi diabet zaharat.

Modificarile sănătoase includ scăderea în greutate, creşterea activității fizice, o dietă mai prudentă, obținerea unui somn adecvat şi gestionarea stresului.

În cele din urmă, schimbările stilului de viață pot oferi o abordare a prevenirii și gestionării bolilor cronice care poate costa mai puțin decât medicamentele.

Sănătatea şi bogăția sunt strâns legate şi schimbările dintr-un domeniu al vieţii pot avea efecte pozitive asupra celuilalt.

Profesinoiştii din domeniul sănătăţii îşi pot ajuta pacienții prin adoptarea schimbării stilului de viaţă, cu abordarea specialiştilor ce practică medicina integrativă.

Intervențiile legate de stilul de viață devin din ce în ce mai acceptate ca fiind eficiente pentru promovarea sănătății în comparație sau complementar medicamentelor. Deoarece previn sau întârzie bolile și complicațiile, se economisesc bani pe tratamente medicale și pierderea productivității. Managementul unui stil de viaţă sănătos poate fi relativ ieftin în comparație cu medicamentele.

Pentru detalii şi tarife vă rugăm să ne contactaţi la telefon: 07846439720746242707 sau pe email: programari@akeso-clinic.ro