Recomandări pentru programări

Stimați pacienți,

Vă recomandăm că programările la clinica Akeso să fie făcute telefonic sau online, prin intermediul site-ului nostru www.akeso-clinic.ro. Dacă pacientul programat prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) sau locuiește cu o persoană care prezintă aceste simptome este rugat să anunțe telefonic clinica, în cel mai scurt timp posibil, în vederea unei potențiale reprogramări. 

Totodată, pacientul este rugat să rămână acasă, daca are aceste simptome, și să sune medicul de familie pentru a solicita sfaturi. Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul Coronavirus. În acest caz, este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare.

Dorim să vă mai aducem la cunoștință că, în această perioadă, accesul aparținătorilor în clinică nu este permis, excepție făcând pacienții cu dizabilități sau alte probleme de sănătate care necesită însoțitor.

Este recomandat că plata serviciilor să se facă cu cardul, daca pacientul dispune de card.

Toți pacienții și apartinatorii (unde este cazul) vor trece printr-un triaj efectuat de personalul nostru pentru a depista posibilii purtători sau persoane infectate cu noul Coronavirus și a preveni noi îmbolnăviri, atât ale celorlalți pacienți, dar și a angajaților noștri. În acest sens, se vă completa și semna un chestionar de triaj epidemiologic, iar pacienții care vor refuza acest triaj nu vor putea efectua investigațiile, consultațiile clinicii Akeso.

Toți pacienții și apartinătorii sunt obligați să respecte instrucțiunile și recomandările personalului din clinică. Reamintim principalele recomandări ale autorităților, iar toți pacienții clinicii noastre sunt rugați să le respecte.

 • Să respecte o distanță minimă de 1,5 m față de orice persoană
 • Dacă tușesc sau strănută, să își acopere nasul și gura cu plica cotului
 • Să folosească, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane
 • Să se spele cât mai des pe mâini
 • Să dezinfecteze suprafețele pe care le ating des: chei, telefon, telecomanda, masa, mâner ușă, etc.
 • Să evite contactul cu persoane care suferă de infecții respiratorii acute
 • Să nu își atingă nasul, ochii și gura dacă nu au mâinile igienizate
 • Să nu ia medicamente antivirale sau antibiotice fară prescripția medicului
 • Să apeleze 112 daca au călătorit în tari cu cazuri confirmate de persoane infectate cu noul Coronavirus
 • Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgență
 • Doar în cazul urgențelor sunați la 112!
 • Să se informeze din surse oficiale: stirioficiale.ro, Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății, DSP

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim multă sănătate!

Clinica Akeso

Autor: Clinica Akeso

Data publicării: 28/08/2020

 

Leave a reply